Субота, 20.04.2024, 12:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Методичний кабінет при управлінні освіти м. Херсон

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Корисні посилання

Головна » 2014 » Травень » 5 » Зональна фахова естафета кращого досвіду роботи шкільних бібліотек
10:59
Зональна фахова естафета кращого досвіду роботи шкільних бібліотек

Участь шкільних бібліотеку зональній фаховій естафеті кращого досвіду роботи

 - «Зростання-2014».

       На Херсонщині з 21 січня 2014 року стартувала  зональна фахова естафета кращого досвіду роботи шкільних бібліотек, яка присвячена головним датам  – відзначенню 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, 70-річчя визволення краю від фашистської окупації та 70-річчя створення Херсонськоїобласті.
       Участь у цій професійній акції взяли усі бібліотеки загальноосвітніх навчальних закладів м. Херсона, які надавали  свої інформаційні матеріали про проведені масові заходи до фотоальбомів естафети, що були оформлені у кожному районі міста Херсона. Усі фотоальбоми естафети містять змістовний звіт про діяльність шкільних бібліотек, присвячених ювілейним датам 2014 року.

        Робота шкільних бібліотек  проводилася у тісному контакті з педагогічними колективами шкіл, бібліотеками-філіями Херсонської ЦБС, Центральною дитячою бібліотекою, Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки, Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. БЛавреньова, Херсонською  обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О. Гончара.

     У квітні відбулась урочиста передача естафети шкільними бібліотеками  Суворовського, Комсомольського та Дніпровського районів м. Херсона. У Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки зібрались представники освітньої галузі у м. Херсоні: директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Андрій Анатолійович Яценко,   помічник начальника управління освіти Херсонської міської ради Тамара Юріївна Верещака, бібліотекар методичного кабінету при управлінні освіти з організації роботи шкільних бібліотек, працівники  бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів і співробітники обласної бібліотеки для дітей.

     На підсумковій конференції фахової естафети «Зростання-2014: перспективний досвід шкільних бібліотек» було продемонстровано виставку-перегляд  фотоальбомів-естафет, а також  змістовні  виступи-презентації кураторів творчих груп шкільних бібліотек Суворовського, Комсомольського та Дніпровського районів м. Херсона та окремі виступи-презентації  завідувачів бібліотек навчальних закладів, які розповіли  про проведені масові заходи до ювілейних дат та поділились своїм досвідом роботи з окремих  тем  заходів. 

    Координатори творчих груп, які були сформовані спеціально з метою відбору інформації про заходи та діяльність  шкільних  бібліотек щодо інформаційного супроводу та відзначення знаменних дат Херсонщини,  оформлювали фотоальбоми   у цілісні комплекси-розділи, кожен з яких відкривався  вступною історичною довідкою-статею  з окремої теми, присвяченою ювілейній даті. 

     На підсумковій конференції фахової естафети координатори творчих груп виступали з панельними презентаціями зональних альбомів-естафет  та звітували за проведену роботу шкільних бібліотек свого району.

    Так, роботу шкільних бібліотек, розташованих у Суворовському районі  м. Херсона,  звітувала Людмила Іванівна Ян, завідувач шкільної бібліотеки ЗНЗ № 44, яка представила не лише звіт про діяльність шкільних бібліотек району за ювілейними темами року, а й історичний огляд про створення та становлення Херсонської області. Завідувачі шкільних бібліотек ЗНЗ №  4, 28, 34  поділились власним досвідом роботи на відзначення однієї із знаменних дат року.

   Здобутки бібліотек навчальних закладів  Комсомольського району представила у своєму виступі  Олена Віталіївна Кривенко, завідувач бібліотеки ЗНЗ № 1, яка презентувала інноваційний досвід роботи  бібліотек свого району. За координаційним розподілом вона готувала  нарис із історії визволення Херсону, тому саме воєнна тематика стала провідною і у виступі координатора, і у повідомленнях її колег – завідувачів бібліотек ЗНЗ №  5, 8, 47. 

    Довідку-дослідження про ім’я Т. Г. Шевченка на карті обласного центру підготували бібліотекарі навчальних закладів  Дніпровського району, тому тема вшанування Кобзаря у нашому місті найбільш повно й всебічно прозвучала у звіті Юлії Володимирівни Барсук, завідувача бібліотеки ЗНЗ № 36, а бібліотечні працівники шкіл № 18, 21, 38  із селищ Антонівка та Зеленівка доповнили виступ координатора розповідями про заходи, проведені до знаменних дат року у своїх школах.

    У заключному слові Анна Іванівна Бардашевська, директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, підкреслила, що проведення естафети стало доброю нагодою для багатьох шкільних бібліотек розкрити свій потенціал, а зібрані у альбомах матеріали є не лише своєрідним методичним посібником, добіркою кращого фахового досвіду, а й джерелом краєзнавчої інформації, яка насичена цікавими фактами й документами.
       На завершення заходу його учасники могли ознайомитись із альбомами естафети, створеними у інших районах та містах Херсонщини і розміщеними на виставці-перегляді «Зростання-2014».

Переглядів: 1026 | Додав: lendiz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу